onsdag, september 30, 2009

Video...

Very smart - Very funny and "down to earth".

Here!



2 kommentarer:

Essbeck sa...

Hej Peter, jag skriver angående att jag såg att du fick ett svar efter omröstningen för FRA från riksdagsledamoten Cederfelt. Posten hittade jag i denna tråd. http://rickfalkvinge.se/2008/06/18/voteringen-ar-over-fra-lagen-har-gatt-igenom/

Och när man klickar på avsändaren hamnade man på denna sida.

Jag vill visa dig två av hennes poster på sin blog det är denna -->http://margaretacederfelt.blogspot.com/2009/09/kapad-av-wikipedia.html

Notera sista meningen av henne "Återigen blir jag varse vikten av att den lagstiftning som gäller i andra sammanhang också skall gälla på nätet."

Och denna post --> http://margaretacederfelt.blogspot.com/2009/09/wikipedia-ater-ok.html

Hon var en av personerna som var med på detta. ---> http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5878734.ab

Någon ville skriva om det på wikipedia med denna formulering.

Cederfelt blev i September 2009 ertappades tillsammans med 5 andra riksdagspolitiker från moderaterna och kristdemokraterna när han nappat på erbjudandet att få gratis lyxmiddag med champagne och möjligheten att vinna en lyxresa genom organisationen "Svenska rese- och eventgruppen", SREG. Organisationen var dock påhittad av tidningen aftonbladet och dess reporter Robert Aschberg för att testa hur riksdagspolitikernas motstår mutförsök[2].

http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Margareta_Cederfelt&diff=10166567&oldid=10148787

Men detta blev sedan bortplockad , om man skall följa hennes utsago så var hon ansvarig för att plocka bort det.

Min fundering är att om hon inte tycker om vad som skrivs om henne fastän det är sant så verkar det som att hon känner ett behov av att medverka till lagstiftning som kontrollerar sidor som wikipedia.

Själv skrivit om det här , mest i förebyggande syfte om hon plockar bort sina egna poster.

http://essbeck.wordpress.com/2009/10/01/bast-att-ta-en-skarmdump-innan-hon-plockar-bort-det/

Jag tror du kanske skulle vara intresserad av detta av anledning av den posten jag hittade på Falkvinges sida.

Proteus, sa...

Ja man kan ha mycket olika syn på vad "god journalistik" är. Men faktum kvarstår att dagens politiker har en väldigt "svag" ryggrad. De förstår inte det ena och det andra och det de inte förstår försöker de dominera, smutskasta eller förvränga.
I sverige är det ju idag stört omöjligt att få någon i maktposition att ta ansvar för sina handlingar. Spelar ingen roll om det är politiker, företagsledare eller annat. Det slingras som värsta ormboet så fort de blir konfronterade.
Dock intressant läsning du delgav mig. Är inte förvånad alls över hennes inställning. Tyvärr...