tisdag, februari 19, 2008

Zara NOT

Undvik att handla i "Zara butiker" (kläder) i örebro
och andra håll i världen!
Tydligen är de helt flängda i roten i företagets
ledning. 
Någon som ha ett pris för världens mest
meningslösa arbetsgivare?

Sådana företag förtjänar inga kunder!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visserligen är jag inte heller förtjust i fascistiska företag som tror de kan styra sina anställdas liv som om de var livegna, men jag måste tyvärr ta på mig rollen av djävulens advokat här.

Det är trots allt Expressen som skrivit artikeln, och hur mycket kan vi lita på att speciellt mycket är sant i den? Lägg sen till sårade anställda som mer än gärna nyttjar den plötsliga makt som media gett dem. Sedan tar Pierre Bokvist och förskönar det hela lite i sensationalismens namn.

Sanningen ligger nog varken i företagets version, de f.d. anställdas version och definitivt inte i Expressens version. Det är synd att facket har blivit såpass tandlöst att det inte kan hjälpa de här tjejerna, förutsatt att de verkligen fick sparken för att de inte log tillräckligt mycket. Synd också att företag måste artificiellt tvinga sina anställda att le, förutsatt att fakta i artikeln stämmer.

Proteus, sa...

Inte alls otänkbart att du har rätt här.

Håller absolut med att fackets totala (tillsynes) frånvaro är rätt häpnadsväckande. Vissa ställen blockerar man, andra verkar man knappt känna till.

Visst expressen är väl ingen källa av sanningens vatten direkt. Men även om företaget i fråga bara haft 50% av det beteende som beskrivs så är de ju överjävliga lika fullt.

Så jag sympatiserar nog hellre med personerna i fråga (primärt) snarare än tvärt om.